“JE HOEFT ER NIETS AAN TE DOEN.”

By Leave a comment

Zei mijn vriendin tegen me, toen ze mij vlak voor kerst een Amaryllis cadeau gaf.

“Dus het hoeft geen water”, vroeg ik haar nog. “Nee, de bloem gaat vanzelf open.” Het is 3 weken later en elke dag gaat de knop een stukje verder open. Het gaat helemaal vanzelf, zo werkt dat in de natuur!

Hoe vaak lopen wij niet tegen een probleem of een vervelend gevoel aan, waar we dan het liefste zo snel mogelijk weer van af willen. Het moet opgelost worden, die kronkel in je maag moet weg, daarvoor in de plaats willen we ons prettig voelen. We willen gelukkig zijn, ook een woord, met een lading. Want zeg nou zelf, wie is er nu continu gelukkig? Niemand toch? Je ervaart momenten van geluk en het beleven is voor iedereen verschillend. Je kunt ontdekken wat jouw leven zin geeft. Daar je aandacht aan besteden.

Terug naar de knop van de bloem. Alles heeft zijn eigen tijd. Als je er niet aan gaat sleutelen, lossen problemen vaak vanzelf op. Als je het gevoel in je lijf alleen bewust wordt, zonder er een heel verhaal aan te koppelen, is het alleen een fysieke waarneming. Niks meer en niks minder. Het hoeft niet groter of kleiner. Het verdwijnt vanzelf tot er weer een volgend gevoel voor in de plaats komt.

Klinkt gemakkelijk toch? Soms kan het zijn dat je er zelf niet uitkomt, dan kan het prettig zijn dat er iemand met je meekijkt. Als life coach in de natuur loop ik graag een stukje met je mee. De natuur spiegelt wat er van binnen bij je afspeelt. Dit zorgt ervoor dat je zelf je eigen antwoorden ontdekt. Hoe fijn is dat.

Wil jij ook ervaren hoe de natuur je kan helpen lekker te leven?

Je bent welkom!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.