Ontspanning

Ontspannen jezelf zijn, thuis en op je werk, wat een heerlijk gevoel is dat. Bij stress en onrust ervaren we veel gedachten en spannen we ons lijf aan. Spanning is het tegenovergestelde van ontspanning. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen en dat is voor iedereen anders.

Wat is voor jouw ontspanning?

Waar komt je gevoel van ontspanning vandaan?

 

  • Een wijntje na een drukke werkdag
  • Een rondje hardlopen
  • Een avondje lachen bij een cabaretier
  • Met je blote voeten op het strand
  • Yoga en meditatie
  • Een wandeling door het bos

 

 

Komt het gevoel van ontspanning nu van het rondje hardlopen, het wijntje na een werkdag of ergens anders van?

Je zult waarschijnlijk gemerkt hebben dat het op sommige momenten wel ontspanning geeft en andere momenten niet. Hoe kan dat?

Wat heeft nu werkelijk die ontspanning gebracht?

We leggen het idee van ontspanning in de buitenwereld, daar hangt het van af.

Wat als dat idee nou eens anders kan zijn, dan je nu ziet?

 

Hoe is het als je je realiseert dat elke ervaring van binnen uitkomt, nooit van buitenaf.

Wat voor gevoel geeft dat?

Ontspanning beleeft iedereen anders. Het is een ervaring. Ben jij benieuwd hoe elke ervaring tot stand komt en wie je echt bent? Je bent welkom voor een goed gesprek in de natuur.

"Als mensen alleen maar leerden om niet bang te zijn voor hun ervaring, zou enkel dat de wereld al veranderen." - Sydney Banks -

Over Nelieke

Dat wat er in mensen omgaat, heeft mij altijd geïnteresseerd. Hoezo is bij de één het glas halfvol en bij de ander halfleeg? Wat heb je nodig om beter in je vel te zitten, wat drijft je, wat zijn je passies?

Ik zie mijzelf als een levensgenieter en optimist. Puur, enthousiast en gevoelig. Heb respect voor mensen en de natuur, iedereen is de moeite waard.
Graag kijk ik met een open en nieuwsgierige blik en vraag me af, zou het ook anders kunnen zijn dan ik nu denk en zie? Zo ligt de hele wereld voor je open, is alles mogelijk, blijf ik me verwonderen en raak ik nooit uit ontdekt.

Mijn passies zijn reizen, natuur, mensen en sporten. Hou erg van het spontane leven, vind het fijn als alles openligt. Voor bijna alles wat je buiten kunt doen ben ik in, ik hou van de natuur en het buitenleven. Een vuurtje stoken, kamperen, lezen en luieren in mijn hangmat in de tuin, wandelen door bos en hei. Mountainbiken op de prachtige Veluwe.

Als lid van de activiteitencommissie ga ik regelmatig met de duikclub op stap. Daarnaast ben ik gek op skiën met ons gezin, pak graag een terrasje. Geniet van lekker eten en drinken.

Ik hou van gezelligheid, samen zijn met familie en vrienden en vind het ook erg prettig op mezelf. Hou van een feestje en ook van rust. Luister graag naar muziek en ook naar de geluiden in de natuur en naar de stilte. Ben dol op de zee, bergen en ruige natuur. Als ik mag kiezen tussen IJsland of New York, dan weet je het antwoord al.

beekhuizerzand neel door dick
"Nelieke is a great coach. She is super easy to talk to and knows how to guide you through the conversation and when to ask the right questions. She really helped me slow down and reconnect with myself. Highly recommended!"
Joanna