Voor bedrijven

Iedere werkgever wil graag werken met vitale medewerkers die fit, weerbaar, flexibel en productief zijn en weinig verzuimen. Hoe bereik je dit? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers met plezier hun werk blijven doen?

Vaak hebben bedrijven te maken met een hoge werkdruk en voelt het voor de medewerker dat de werk-privé balans zoek is. Via coaching krijgt jouw medewerker meer regie over de werkdag en leert anders om te gaan met stress, verwachtingen en prestatiedruk. Het aan pakken van stress en het stimuleren van de bevlogenheid van je medewerkers, zorgt ervoor dat er meer ruimte en energie ontstaat om met plezier het werk te doen wat bij diegene past. Met als resultaat voor de medewerker een verbeterde werk-privé balans en voor de werkgever een dalend verzuimpercentage en een goede en productieve werksfeer.

Mediation bij een verstoorde arbeidsrelatie

Soms verloopt de samenwerking tussen twee of meerdere collega’s stroef. Of er is sprake van pesten of ander gedrag dat de sfeer negatief beïnvloedt. Mediation kan in dergelijke gevallen uitkomst bieden. Door tijdig actie te ondernemen en samen het gesprek aan te gaan wordt escalatie voorkomen. Onder begeleiding van een neutrale mediator bekijken de medewerkers/collega’s of het team waar de oorzaak ligt van hun vertroebelde relatie en gaan ze samen op zoek naar manieren om weer prettig met elkaar samen te werken. Vaak kunnen een paar gesprekken al veel verhelderen en zorgen voor de gewenste verandering.

Voor mediation werk ik samen met mr. Bianca Jansen MfN Registermediator en Familiemediator van het Centrum voor Mediation.

Voorbeeld praktijksituatie:

Bij bedrijf X is een conflict ontstaan. Twee medewerkers willen niet meer met en naast elkaar samenwerken omdat de één wel gevaccineerd is en de ander niet. Dit zorgt voor irritaties, onbegrip en stress. Er wordt flink geroddeld en ook de andere collega’s dreigen hierin meegetrokken te worden.

Wat kun je doen?

Als je er intern niet uitkomt, denk dan eens aan coaching of mediation (of een combinatie daarvan) om met een open blik naar de situatie te kijken en samen te ontdekken welke stappen nodig zijn voor meer verbinding, begrip en een betere samenwerking.

Neem vrijblijvend contact met ons op! Aan de hand van de specifieke situatie kunnen we bekijken waar jij en je medewerkers het meest mee geholpen zijn.

Coaching: Je medewerker zit niet lekker in zijn/haar vel:

 • Ervaart een hoge werkdruk.
 • Heeft weinig energie en inspiratie.
 • De balans tussen werk en privé is zoek.
 • De communicatie op het werk loopt niet lekker.
 • Er zijn problemen thuis.
 • Heeft hoge verwachtingen van zichzelf, wil de controle houden, is snel geïrriteerd.

Gezonde medewerkers maken een gezonde onderneming.

Het centrum voor Mediation. Voor zakelijke mediation.

Resultaat

 • Meer inzicht in zichzelf en bewustwording.
 • Meer regie over de werkdag.
 • Anders omgaan met stress, verwachtingen en prestatiedruk, door grenzen aan te geven en assertief te zijn.
 • Verbeterde communicatie door het uitspreken van verwachtingen en behoeften.
 • Verbeterde relaties thuis en op het werk.
 • Meer ruimte en energie om met plezier het werk te doen wat past.
 • Verbeterde werk-privé balans.
 • Dalend verzuimpercentage.

Coachtraject 5 sessies

699

 • 5 individuele coachsessies
 • van 60 - 90 minuten per sessie
Meer informatie

Coachtraject 8 sessies

1099

 • 8 individuele coachsessies
 • van 60 - 90 minuten per sessie
Meer informatie
Het begint er langzaam op te lijken dat er weer wat meer mogelijk gaat zijn, maar de afgelopen anderhalf jaar was voor ons team een behoorlijke beproeving. Door het thuiswerken viel het plezier dat we altijd samen hebben deels weg en bleef vooral keihard werken over, met alle gevolgen van dien. Wij hebben uiteindelijk Nelieke gevraagd om onze mensen individueel te begeleiden in het omgaan met deze nieuwe situatie. Daarnaast was Nelieke ook een uitstekend klankbord voor ons management team. We hebben veel waardevolle lessen geleerd waar we naar mijn overtuiging ook in de toekomst volop profijt van gaan hebben. Dankjewel Nelieke voor je ondersteuning de afgelopen tijd, dankzij jou komen we sterker dan ooit uit deze moeilijke periode.
Rian Verhagen
Managing Partner Superhero Cheesecake

Over Nelieke

Dat wat er in mensen omgaat, heeft mij altijd geïnteresseerd. Hoezo is bij de één het glas halfvol en bij de ander halfleeg? Wat heb je nodig om beter in je vel te zitten, wat drijft je, wat zijn je passies?

Ik zie mijzelf als een levensgenieter en optimist. Puur, enthousiast en gevoelig. Heb respect voor mensen en de natuur, iedereen is de moeite waard.

Graag kijk ik met een open en nieuwsgierige blik en vraag me af, zou het ook anders kunnen zijn dan ik nu denk en zie? Zo ligt de hele wereld voor je open, is alles mogelijk, blijf ik me verwonderen en raak ik nooit uit ontdekt.

Mijn passies zijn reizen, natuur, mensen en sporten. Hou erg van het spontane leven, vind het fijn als alles openligt. Bijna alles wat je buiten kunt doen ben ik voor in. Een vuurtje stoken, kamperen, lezen en luieren in mijn hangmat in de tuin, wandelen door bos en hei. Mountainbiken op de prachtige Veluwe.

Als lid van de activiteitencommissie ga ik regelmatig met de duikclub op stap. Daarnaast ben ik gek op skiën met ons gezin, pak graag een terrasje. Geniet van lekker eten en drinken.

Ik hou van gezelligheid, samen zijn met familie en vrienden en vind het ook heel erg prettig op mezelf. Hou van een feestje en ook van rust. Luister graag naar muziek en ook naar de geluiden in de natuur en naar de stilte.  Ben dol op de zee, bergen en ruige natuur. Als ik mag kiezen voor IJsland of New York, dan weet je het antwoord al.

beekhuizerzand neel door dick

Opdrachtgevers zijn onder andere: