EEN KADO VAN DE NATUUR

Aanbod

Lifecoaching in de natuur

Voor jou

Voor de werkgever

Vertrouwenspersoon

De 3 principes

Activiteiten

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

EEN KADO VAN DE NATUUR

Geef jij jezelf wel eens een kadootje?

Vandaag een mooie masterclass natuurcoaching van Nanette van Innersteps. Een kadootje voor mezelf. Van doen naar zijn. Voor iemand die graag beweegt, letterlijk en figuurlijk, lopen, fietsen, rijden, zwemmen, voor de fun of onderweg ergens naartoe een uitnodiging om te zijn.

Wat is er dan te ont-dekken?

Dat wil niet zeggen dat je dan niks meer doet, vanuit zijn kom je vanzelf in beweging. Dat gaat heel natuurlijk en dat is prettig.

In de stromende regen reed ik richting het Baarnse bos. Onderweg moest ik al lachen omdat het thema van vandaag over vertrouwen, overgave en afstemmen gaat.

De regen kletterde vol overgave tegen de ramen van de auto en door de ruitenwissers heen had is zicht op het natte wegdek, afstemmen.

Gedachten gaan heen en weer, daar hoef je niets mee te doen, er blijft zicht op de weg, vertrouwen.

We willen zo graag als mens controle hebben over ons leven, ons werk, relatie, gezondheid, ons denken en voelen, het weer. Lijkt heel logisch, want als je controle hebt, dan ben je veilig? Alleen lukt dat vaak niet en kost het een hoop moeite. Dat frustreert en daar willen we weer vanaf, dat moet gefixt worden. Zo blijf je telkens op zoek en iets doen. Dat werkt allemaal maar tijdelijk.

Er is een intelligentie, een creatiekracht zoveel groter dan wij kunnen bedenken.

De natuur is zoveel intelligenter dan ons beperkte denken.

Het was weer heel bijzonder wat er gebeurde. Ik had een pad voor controle houden uitgezocht, dat was een cirkel met keurig geplante bomen met in het midden een grote vijver. Het binnen de cirkel blijven, daar hou ik helemaal niet van, dat is beklemmend en voelt niet fijn.

Daarna zocht ik een pad voor vertrouwen en mijn idee was dat die buiten die keurig geplante cirkel zou zijn. Maar ik liep gelijk richting de grote vijver midden in de cirkel. De regen vormde kleine cirkels op het water. Cirkels binnen een cirkel. Het waaide en er ontstonden kleine golfjes. Aan de oppervlakte een hoop beweging, daaronder is het rustig en kalm.

En zo ontdekte ik dat in het midden van de cirkel vertrouwen ligt.

Je basisinstelling, je essentie is vertrouwen.

Dat kan je soms voelen en soms niet.

Dat maakt niet uit.

Het is vormloos en kan niet stuk.

Een kado van de natuur.