Voor de werkgever

Informatie voor de werkgever

Als werkgever wil je vitale medewerkers toch? Medewerkers die lekker in hun vel zitten en met plezier hun werk doen. Uit gesprekken met bedrijven blijkt, dat er steeds meer zaken spelen bij medewerkers privé als op het werk.


Wat zorgt vaak voor stress en onrust:

  • Een zieke partner, kind of ouder(s) – Overlijden van een dierbare of een collega
  • Struggles met de opvoeding kids thuis  – Relatieproblemen met je partner
  • Een lastige keuze waar je niet uitkomt – Gedoe met collega’s op het werk
  • Hoge verwachtingen – Onderbezetting werkvloer
  • Controle willen houden – Overal verantwoordelijk voor voelen
  • Onduidelijkheid – Communicatie

 

Gevolg:

Je medewerker gaat extra zijn best doen om alle ballen in de lucht te houden. Dat gaat meestal wel een tijdje goed, totdat de emmer overloopt en er mogelijk een (langdurige) ziekmelding volgt.


Welke stap kan je, als werkgever, (preventief) zetten?

Nederland telt duizenden coaches, vandaar dat het zo moeilijk is om te bepalen wie jouw coach zal zijn. Een (letterlijk) natuurlijke keuze is BUITEN coachen. Als life coach, zet ik de natuur in en ga ik met je medewerker op stap. Het zijn trajecten die de medewerker leren om zichzelf te zijn in alle situaties.

INZICHT = MEER (ZELF)VERTROUWEN = MEER (WERK)PLEZIER

heart-light (1)

De voordelen:

  • Letterlijk en figuurlijk in beweging komen en stappen zetten
  • Buiten praat makkelijker dan binnen
  • De natuur verdiept het coach gesprek, het ontspant en inspireert
  • Frisse inzichten, in hoe het leven, het systeem als mens werkt en wie je echt bent
blaadje

Met als resultaat voor de werkgever:

Lot van de Weerdt

Management Assistent SHCC

Ik heb Nelieke in mijn rol als Office Manager benaderd toen bleek dat een collega niet meer lekker in zijn vel zat. Eerst heeft zij gedegen research gedaan naar onze organisatie en daarna naar de situatie van de betreffende collega. Er bleek een match. Nelieke heeft met behulp van meerdere sessies de collega weer structuur en perspectief geboden, waarna hij stapsgewijs weer op volle kracht is teruggekeerd binnen het team. Na hem volgden er naar volle tevredenheid meer en het contact met Nelieke blijkt een waardevolle toevoeging en go-to voor de organisatie.

Rian Verhagen

Managing Partner SHCC

Het begint er langzaam op te lijken dat er weer wat meer mogelijk gaat zijn, maar de afgelopen anderhalf jaar was voor ons team een behoorlijke beproeving. Door het thuiswerken viel het plezier dat we altijd samen hebben deels weg en bleef vooral keihard werken over, met alle gevolgen van dien. Wij hebben uiteindelijk Nelieke gevraagd om onze mensen individueel te begeleiden in het omgaan met deze nieuwe situatie. Daarnaast was Nelieke ook een uitstekend klankbord voor ons management team. We hebben veel waardevolle lessen geleerd waar we naar mijn overtuiging ook in de toekomst volop profijt van gaan hebben. Dankjewel Nelieke voor je ondersteuning de afgelopen tijd, dankzij jou komen we sterker dan ooit uit deze moeilijke periode.

Ilse Ansmink

HR People & Business Partner AWL

Ik heb Nelieke leren kennen als een hele open, betrokken en energieke coach. Een paar jaar geleden kwamen wij in contact en sindsdien weten wij haar regelmatig te vinden voor coachvraagstukken binnen AWL. Met haar aanpak en werkwijze krijgt zij mensen letterlijk in beweging. Daarnaast denkt ze graag mee over de vraagstukken binnen onze organisatie. Door bijvoorbeeld het organiseren van een teamsessie of een Energy Walk. Wij werken met veel plezier met Nelieke samen!

Jacqueline Kappert-Godeke

Interim HR/HRM/DISC/PPA

Toen ik bij Prominent werkzaam was, kwam ik in contact met Nelieke, omdat ik op zoek was naar een coach die meer dan het standaard pakket kon leveren. Wat mij meteen aansprak was het wandel- en buitenelement. Bij andere werkgevers/ opdrachtgevers heb ik Nelieke eigenlijk gewoon “meegenomen”! Bevalt super goed! Nelieke is snel inzetbaar, flexibel en helpt de medewerker echt goed op weg. Zeer tevreden over de samenwerking met Nelieke.

Dick Maes Broekema

In- en externe (marketing)communicatie

Nelieke heb ik leren kennen tijdens een bijeenkomst voor zakenmensen en niet lang daarna heb ik voor haar een promotiefilm gemaakt – naar ik mij herinner – op een snikhete dag. Dat was op het Beekhuizerzand in Hulshorst. Hoe vaak ze bepaalde shots ook moet overdoen, ze bleef altijd monter en fris en dat is ze in haar werk ook. Want we werken ook wel eens samen op het gebied van teamtrainingen. Nelieke is ruimhartig, heeft humor, verrassende inzichten en maakt op creatieve wijze gebruik van elementen in de natuur en weet die te transformeren tot heldere inzichten. Vaak verbazingwekkend hoe ze op bepaalde ideeën komt, snaakse invallen en gekruide uitspraken. Werken met Nelieke betekent: doelgericht werken, overgoten met een luimig sausje waardoor grote problemen aanvaardbaar zijn en kleine worden geduid. Altijd weer een fijne en inzicht-verwervend stappen met iemand die het (bedrijfs)leven kent en platgetreden paden ook letterlijk mijdt.

Meer weten?

“Door deze inzichten ervaar ik meer gemak, rust, ontspanning, vrijheid in mijn werk en leven.”

Of laat je inspireren

HOE INTEGER BEN JIJ?

Hoe integer ben jij? Tijdens mijn training als Vertrouwenspersoon werd ik gevraagd om mijn integriteit te beoordelen....

“IK WEET NIET WAT IK MORGEN MOET ZEGGEN.”

Omgaan met rouw en verlies op de werkvloer: tips voor werkgevers en werknemers “Ik weet niet wat...

“IK HEB ER DE HELE NACHT NIET VAN GESLAPEN”

Begeleiding tijdens gesprekken: een steun voor medewerkers “Ik heb er de hele nacht niet van geslapen,” zegt...