HET JUISTE MOMENT

Aanbod

Lifecoaching in de natuur

Voor jou

Voor de werkgever

Vertrouwenspersoon

De 3 principes

Activiteiten

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

HET JUISTE MOMENT

Ken je dat gevoel dat je zit te wachten op het juiste moment?

Dat had ik voordat ik voor mezelf ging starten. De tijd in de reiswereld was geweldig, een hoop lol met collega’s, leuke ontmoetingen met klanten, bij verschillende reisbedrijven gewerkt, veel gezien en gave studiereizen gemaakt.

Net zoals alles continu in beweging is, veranderde het werken in de reiswereld ook. Iets anders gaan doen, leek mij zeker leuk, alleen wat ga je dan doen? En het kwam eigenlijk nooit goed uit om te switchen.

Er was altijd wel een reden om het uit te stellen en ik dacht destijds dat het meer aan de buitenwereld lag dan aan mezelf. Zo was een aantal jaar daarvoor manlief een eigen zaak met een team medewerkers gestart, heeft een van onze kinderen diabetes waar ik volle aandacht voor nodig had, een vader die verzorgd werd in het verpleeghuis, die ik zo vaak mogelijk wilde opzoeken en een moeder thuis waarvan ik vond dat die ook wel wat aandacht kon gebruiken. Allemaal dingen waarvan je misschien zegt, dat is toch logisch dat je het dan uitstelt.

Toch zie ik dat nu anders. Ik zeg niet dat het escapes zijn, maar de wereld die je waarneemt werkt toch echt van binnen naar buiten en niet andersom.

Kijk maar even hoe dat voor jou is?

Tijdens mijn laatste baan in de reiswereld, sales en marketing zat ik 7 hoog in een gebouw met uitzicht op de stad en keek uit het raam en dacht “ik wil naar buiten”. Deze baan leek op papier fantastisch, alleen zo voelde het voor mij in de praktijk helemaal niet.

Je lijf geeft vaak prima signalen aan, maar dat kritische stemmetje in je hoofd heeft daar hele andere ideeën over en komt dan met allerlei bezwaren, zoals;

  • “Wat zit je nou te zeuren, het is toch een geweldige uitdaging”
  • “Je hebt nu een mooi salaris”
  • “Je weet waar je aan toe bent”
  • “Je hebt een vaste baan, dus zekerheid”
  • “Het is ook nooit goed, hoezo zou je nu van baan veranderen?”
  • “Ze hebben je thuis ook nodig”

En ga zo maar door. Al deze bezwaren zijn gebakken lucht en niet waar. Het heeft allemaal te maken met onzekerheid, het niet weten wat er gaat komen, geen controle hebben. Ik ga ze niet één voor één bespreken.

Hoe ik er nu naar kijk; is de zekerheid die je hebt:

  • Alles verandert altijd, het leven beweegt
  • Niks staat vast
  • Tijd is een illusie, maar zeker wel praktisch om afspraken te maken
  • De essentie, dat wat je/wie je in wezen bent altijd onveranderlijk, onaangetast is

Zo; geeft dat even vrijheid en ruimte om te doen en te laten wat je wilt.

Buiten je denkgrenzen is alles mogelijk.

Nu even terug naar het juiste moment. Er kwam een moment dat ik wist dat ik er klaar mee was, mijn baan heb opgezegd en ging starten met een opleiding voor life coaching. Ik wilde heel graag iets met mensen, reizen, sporten en de natuur doen. Deze combinatie vind ik geweldig en daar word ik blij van.

Zo gebeurde het dat ik in zomer 2018 de sprong in het diepe nam en ging starten als life coach in de natuur.

Met de Veluwe als kantoortuin is dat natuurlijk een fantastische plek om samen met mensen te sparren over hoe het leven werkt en wie je echt bent. Om letterlijk en figuurlijk stappen te zetten. Samen ontdekken hoe je met meer gemak, vertrouwen en plezier kunt werken en leven.

Het juiste moment bestaat niet of is ieder moment het juiste moment?

Dat komt vanzelf in je op, heel natuurlijk.

Gewoon starten en ervaren.

Je kunt het niet fout doen, want je kunt elk moment opnieuw beginnen.