De 3 principes

Aanbod

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

HOE INTEGER BEN JIJ?

Hoe integer ben jij?

Tijdens mijn training als Vertrouwenspersoon werd ik gevraagd om mijn integriteit te beoordelen. Eerlijk gezegd vond ik dat best lastig, want hoe geef je jezelf een cijfer voor zoiets veranderlijks? Ik legde mijn groep uit wat ik hiermee bedoelde en gaf twee voorbeelden:

  • Cijfer 8: Het direct terugbetalen van een dubbele betaling van een klant.
  • Cijfer 2: Lang geleden heb ik fotokopieën gemaakt om aan een document te komen.

Dit opende het gesprek in de groep. Wanneer mensen zich veilig voelen, ontstaat er vertrouwen, waardoor het makkelijker kan zijn om je ervaring te delen. Vertrouwen en veiligheid zijn belangrijk voor een prettige werkomgeving.

Inzicht in de Three Principles

Integriteit, vertrouwen, je veilig voelen en plezier in je werk zijn ervaringen die sterk afhankelijk zijn van hoe we ons voelen. Wat voor de een integer is, kan voor een ander anders zijn. Het besef dat onze ervaringen van binnenuit ontstaan, helpt om dit te begrijpen.

  • Gedachte: Onze gedachten creëren onze realiteit. Wat als integer wordt ervaren, komt voort uit de gedachten die we op dat moment hebben.
  • Bewustzijn: Dit geeft ons de mogelijkheid om onze gedachten te ervaren. Het niveau van bewustzijn bepaalt hoe we die gedachten interpreteren en beleven.
  • Mind: De levensenergie die door iedereen stroomt, zorgt voor de continuïteit van gedachten en bewustzijn.

Omgaan met ongewenst gedrag

Op het werk kunnen werknemers te maken krijgen met ongewenst gedrag. Als werkgever is het jouw taak om je team te beschermen en een veilige werkomgeving te bieden. Een vertrouwenspersoon kan hierbij helpen.

Een nieuw rol erbij: externe vertrouwenspersoon

Sinds kort ben ik ook externe vertrouwenspersoon voor een van mijn opdrachtgevers. Ik volgde een opleiding bij van Oss & Partners om mijn kennis te verdiepen. De training gecombineerd met theorie en praktijkvoorbeelden was erg leuk en leerzaam.

Waarom is dit belangrijk voor werkgevers?

  • Objectieve ondersteuning: medewerkers kunnen praten met iemand die onafhankelijk is.
  • Vertrouwen opbouwen: het bevordert een cultuur van vertrouwen en veiligheid.
  • Naleving en bescherming: het helpt te voldoen aan wettelijke verplichtingen om medewerkers te beschermen.
  • Verbeterd welzijn: het draagt bij aan het welzijn van medewerkers, wat leidt tot hogere werktevredenheid.

Het aanstellen van een Vertrouwenspersoon is meer dan alleen regels volgen. Het gaat om het creëren van een werkomgeving waar vertrouwen en veiligheid centraal staan. Dit leidt tot een betere werksfeer, meer productiviteit en tevreden medewerkers.