LEIDEN OF VOLGEN

Aanbod

Lifecoaching in de natuur

Voor jou

Voor de werkgever

Vertrouwenspersoon

De 3 principes

Activiteiten

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

LEIDEN OF VOLGEN

Ben jij een leider of een volger? Welk spoor kies jij? Het gebaande pad, dat al voor je klaarligt, zichtbaar, vertrouwd. Je weet waar het je naartoe brengt of je denkt het te weten uit ervaring. Of trek jij je eigen spoor, ga je buiten de gebaande wegen, nieuw, spannend, je weet nog niet waar het je brengt.

Betrek het eens op je werk. Ben je een leider of een volger, of een combinatie van die twee? Soms is het prettig om het voortouw te nemen en een andere keer volg je. Wat maakt dat je dat doet? Is het een kwestie van controle, vertrouwen, een patroon. Of iets anders? Een afspraak of een verwachting.

En als je de rollen eens omdraait. Durf je je dan over te geven aan de ander? Daarvoor heb je vertrouwen en duidelijkheid nodig.

Herken je een patroon, als leider of volger, bijvoorbeeld je hebt moeite om te leiden of juist om geleid worden, de controle los te laten, te vertrouwen op een ander of op een advies?

En privé? Heb jij thuis de touwtjes in handen? Bepaal jij wat en hoe het gebeurt, laat je je leiden door je partner, of gaat dit in overleg?

Het is handig om je ervan bewust te zijn in welke rol je zit en bespreekbaar maakt wat je verwachtingen en behoeften zijn. Wat heb jij nodig om te kunnen leiden en wat om te kunnen volgen?

Of je nu een leider of volger bent, heldere communicatie en informatie is nodig om te kunnen kiezen. Je hebt altijd een keuze.

Als je kiest ben je zelf verantwoordelijk.

Zo vind jij altijd je weg.

Ben jij je ervan bewust in welke rol je zit?