PROOST OP EEN NIEUW MOMENT!

Aanbod

Lifecoaching in de natuur

Voor jou

Voor de werkgever

Vertrouwenspersoon

De 3 principes

Activiteiten

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

PROOST OP EEN NIEUW MOMENT!

Het jaar is al een paar dagen “oud” en veel mensen zijn enthousiast gestart met “goede voornemens”.  Nu ga je het toch echt anders doen!

Een maand droog staan; Dry January, 10 kilo afvallen, meer sporten, elke dag 10.000 stappen zetten, eindelijk die hobby starten; breien is helemaal hot, de naalden zijn niet aan te slepen.  Meer tijd voor jezelf in plannen, niet meer overwerken, een andere baan zoeken, nog meer aan zelfontwikkeling doen, minder op je telefoon, niet meer uit je slof schieten als je kind door je telefoongesprek roept, iets goeds voor een ander doen en ga zo maar door.

We beginnen vaak vol enthousiasme en na een paar weken of eerder is het blue Monday en komt het klad erin. Zo had ik zomaar bedacht om eens te stoppen met koffie en wijntjes drinken. Dat lukte prima, tot gisteravond mijn “pleegzoon” met een grote fles champagne kwam om samen te proosten op het leven. Dat hebben we gedaan en dat kan natuurlijk ook prima met een ander drankje. Daar ging mijn goede voornemen. De fles werd vrolijk met elkaar opgedronken en het smaakte heerlijk. En nu? Is het nu fout gegaan?

Natuurlijk niet. Dat is helemaal niet erg. We zijn vaak veel te streng voor onszelf. Als we iets willen veranderen, dan moet het gebeuren op die manier en als dat afwijkt is het niet goed. Dus als je 6 van de 7 dagen “gezond” hebt gegeten en de 7de dag niet, dan is het plan gelijk mislukt. Je kunt het ook anders zien, je hebt het 6 dagen ervaren en de 7de dag 1 moment anders gedaan. Kleine stappen zetten. Als je het leuk vindt, ga er zeker mee door.

Of je denkt wat een gedoe allemaal. Het kost een hoop moeite om gewoontes te veranderen volgens onderzoekers. Voor wie doe je het? Voor jezelf? Of voor je omgeving? Omdat het zo hoort, je hebt de regels van huis uit meegekregen. Of wil je ergens bijhoren? Zodat je je beter gaat voelen?

Het goede nieuws is: dat je elk moment opnieuw kunt beginnen. Dus vandaag weer lekker een theetje drinken of iets anders. Daar hoeft het dus geen 1 januari voor te zijn. Elk moment is nieuw, waarin je fris en fruitig kunt ervaren wat erin je opkomt. Wat je wel of niet gaat doen. Waar je wel of geen zin in hebt. Spelen met het leven. Dan is het geen voornemen, je doet het gewoon. Je komt in actie. Natuurlijk, vanzelf.

ALS NIEUW.

SPIKSPLINTERNIEUW.