Vuurtoren

Aanbod

Lifecoaching in de natuur

Voor jou

Voor de werkgever

Vertrouwenspersoon

De 3 principes

Activiteiten

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

Vuurtoren

Dit weekend had is samen met nog 3 duikers van ons duikteam praktijk examen rescue diver. Als rescue diver moet je weten hoe je een noodsituatie kunt herkennen en leiden. Het is belangrijk om rustig te blijven en overzicht te houden.

Je kijkt vooruit, herkent de situatie, handelt in het moment, wijst taken toe, houdt overzicht en zorgt dat de redding en eerste hulp op gang komt. De hele organisatie.

Je bent op de hoogte van de reddingsprocedures onder water en aan de oppervlakte.

Als een duiker in paniek is kan hij wild om zich heen slaan en zich aan jou vastklampen als reddingsboei. Dat is niet handig, omdat je dan allebei in de problemen kunt komen. Om samen veilig aan de kant te komen, kan je de duiker die hulp nodig heeft, van achteren benaderen, zodat je niet samen kopje onder gaat. Je vertelt duidelijk en rustig dat je ervoor zorgt dat hij/zij weer veilig aan de kant komt. Er werden 4 verschillende scenario’s gespeeld, waarbij we zowel boven als onder water in actie kwamen om andere duikers te redden.

Ik zie een mooie metafoor naar het dagelijks leven. Als iemand bang, onrustig of in paniek is en het even niet meer weet of ziet zitten, is het heel handig dat je zelf kalm en helder blijft.

Kijken, luisteren en indien nodig praktisch handelen in het moment.

Als je rustig en helder bent kan je erop vertrouwen dat je precies zult weten wat je wel of niet moet doen. I.p.v. mee te gaan in het verhaal hoe erg het ook lijkt, stel je de ander gerust en blijf je erbij.

Als een vuurtoren, een baken, hier is licht.

De thuishaven.

Wat er ook gebeurt.

Je bent oké, je bent veilig.