Waar mag ik jou ’s nachts voor uit je bed bellen?

Aanbod

Lifecoaching in de natuur

Voor jou

Voor de werkgever

Vertrouwenspersoon

De 3 principes

Activiteiten

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

Waar mag ik jou ’s nachts voor uit je bed bellen?

Lekker eten, sushi, een spontane verrassing, of zeg je “mij niet bellen als ik slaap.”

Mij mag je bellen voor een reis. Het liefste iets actiefs, zoals duiken, skiën of wandelen. Op een mooie plek in de natuur, lekker eten en drinken erbij en hier zit een blij mens.

In de tijd dat ik in de reiswereld werkte en we 2 x per jaar op studiereis mochten, stond ik regelmatig op de wachtlijst voor het geval dat er iemand zou annuleren. Zo werd ik lastminute gebeld door Oad Reizen om mee te gaan op een studiereis naar het winterwonderland Noorwegen. Ik sprong een gat in de lucht, liet alles uit mijn handen vallen en de koffer werd ingepakt.

Ready for take-off met reisbureau vriendinnen Ilona, Angelique en Renate voor een Noors avontuur. De lol begon gelijk aan boord van de busreis naar Kiel waar de overtocht naar Oslo zou vertrekken. We hadden lekkere drankjes meegesmokkeld om in de hut te drinken. De volgende morgen stonden we op het dek te genieten van de gekleurde huizen van Oslo, terwijl we het Oslofjord binnen voeren.

Met de bus reden we een prachtige tocht door de sprookjesachtige natuur op weg naar de bergen. De sfeer en het landschap voelde als 100 jaar terug in de tijd en bij elke bocht had ik het idee dat er een trol wegsprong. Wat een mooi land en wat een belevenissen, van skiën, sneeuwscooteren, een fakkeltocht met sledes en nog veel meer.

Wat is dat toch dat gevoel dat vakantie of reizen oproept?

Hoe kan het dat de een dan wel rust, ontspanning en vrijheid voelt bij vakantie en de ander niet? Is het iets van buitenaf of werkt het van binnen naar buiten?

Voor mij ziet het eruit, dat zodra ik op Schiphol aankwam ik alles vergat waar ik aan moest voldoen, alle rollen die ik bedacht had voor mezelf, alle verantwoordelijkheden, alle taken, die daarbij hoorden, liet ik mooi even thuis.

Ik checkte thuis uit en checkte in op de reis.

Nu was ik even Nelieke, zonder zorgen, de hele wereld lag voor mij open. Het hele verhaal Nelieke viel weg.

Here we come. Laat het avontuur maar beginnen.

Alleen die gedachten al, bezorgden mij een gevoel van rust, ontspanning en vrijheid.

Vakantie, het woord roept bij iedereen iets anders op. Beelden verschijnen gelijk op je netvlies, je zintuigen staan gelijk aan. We maken er een heel verhaal van in onze fantasie en dat voel je gelijk.

Als je denkt aanstickey rice met mango oftiramisu loopt het water al door je mond. Althans bij mij wel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is natuurlijk fantastisch om van alles te beleven en nieuwe ervaringen op te doen.

Dat gebeurt in elk moment, waar je ook bent.

Eigenlijk zijn we op zoek naar een gevoel en dat is vaak rust in ons hoofd.

We denken dat door vakantie te krijgen.

Nu ga ik nog steeds graag op reis en hou van spontaan, maar ik weet dat het gevoel van rust in je hoofd niet van buitenaf komt, het zit in je. In jou, mij, in iedereen. Dat hoef je niet te zoeken.

Rust is je basisinstelling, je essentie, je ware natuur.

Dat is onveranderlijk, onaangetast.

Je rollen, wie je denkt dat je bent, veranderen continu, inclusief alle bijbehorende gedachten en gevoelens. Het is als surfen op de golven van de zee. Rust zit in het meebewegen met de stroming, het wendbaar zijn.

Het weten dat het onder het wateroppervlak kalm is. Rust, ontspanning en vrijheid is als je vertrouwt op het ritme van het leven. Soms is het een achtbaan, soms een kabbelende zee. Het hoort er allemaal bij.

Rust is als je jezelf toestaat om alles te denken en te voelen als mens.

Het gebeurt al. Je bent, met alles erop en eraan.

Je mooie en minder mooie kanten, je eigen uniekheid.

Het is.

Je hoeft je niet in te houden, krampachtig te leven. Dat gaat tegen je natuur in.

Als je inzicht krijgt hoe dit systeem als mens werkt en wie je echt bent, zal je ontdekken dat het makkelijker wordt, hoef je minder hard te ploeteren en hou je meer tijd over. Ervaar je meer momenten van ontspanning, rust en vrijheid.

Krijg je een wegwijzer voor het leven.

Leef je vanuit liefde en vertrouwen.

Dat is wat je van nature bent.

Dat is het vertrekpunt.

De wereld ligt voor je open en waar je ook gaat, je bent altijd thuis.

Ben jij benieuwd hoe dit werkt en wat er voor jou te zien is?

Ga dan mee op ontdekkingsreis.

Bestemming: altijd thuis

Ik zie je graag deze zomer.

Liefs Nelieke