WAAR ZIT DE AAN- EN UITKNOP VAN JE HOOFD?

Aanbod

Lifecoaching in de natuur

Voor jou

Voor de werkgever

Vertrouwenspersoon

De 3 principes

Activiteiten

Nelieke life Coaching

4,9
20 reviews

Lifecoach in Harderwijk

WAAR ZIT DE AAN- EN UITKNOP VAN JE HOOFD?

2/6 vervolg

Bewustzijn

Zo gingen we met elkaar het bos in voor een wandelmeditatie met aandacht langs onze zintuigen. Ruiken van de frisse boslucht en de natte grond, banjeren door de herfstbladeren, geluiden van vogels en spelende kinderen in de verte. En wat is er veel te zien in de herfst, al die kleuren en vormen in het bos.

 

Een helder en fris hoofd

Soms draaien je gedachten op volle toeren en sta je helemaal aan. Hoe heerlijk is het dan om de frisse wind door je haren te laten wapperen. In de stilte van de natuur kan je weer lekker op adem komen, zodat je weer een helder en fris hoofd krijgt, letterlijk en figuurlijk. Zo kan je inzichten krijgen en bij je eigen wijsheid komen. Ipv heel hard te denken, komen dan de antwoorden vanzelf. Er is geen knop om je gedachten uit te zetten, dat hoeft ook niet. Er is alleen maar iets te herkennen, te zien, hoe dat werkt.

Weet dat je naar gedachten zit te kijken

Een van de “waarden” die voor mij belangrijk zijn is natuurlijk. De groep paddenstoelen bij de boom staan daar symbool voor. Waarden die voor mij belangrijk lijken zijn natuurlijk, vrijheid en open.

Welke betekenis geef je eraan en wat kun je ermee?

Dit is veranderlijk, zodra je iets gelooft en zeker weet, is er dan nog ruimte voor iets anders?

Elkaar beter leren kennen en verbinden, daar zijn allerlei manieren voor. Wat is eigenlijk elkaar beter kennen, wie of wat ken je dan? En wat is verbinden? Leuk om eens over te mijmeren.

Natuurlijke navigatie

Zo ontdekten we ineens een cirkel met prachtig groen mos. Ik kijk nooit naar de route en dit bos kende ik niet, ik loop gewoon op mijn eigen ingebouwde navigatie, dan gebeuren er spontaan de leukste dingen. Een keer ben ik tijdens het coachen de weg even kwijtgeraakt, dat is ook niet erg, want het lost zich vanzelf wel op. Ook hier kan je weer van alles mee. We zijn allemaal wel eens de weg kwijt in ons leven.

Ben jij wel eens de weg kwijtgeraakt? En hoe reageer je dan?

Wat doe jij als je hoofd vol met gedachten zit?