ERVARING GERARD

Gerard (fictieve naam) was niet echt blij met zijn leven. Zijn vrouw begreep hem niet en hij had ruzie met zijn volwassen kinderen. Daardoor werd Gerard kortaf en geïrriteerd en trok hij zich steeds vaker terug. Hij had weinig sociale contacten en ook niet echt een hobby waar hij zijn ei in kwijt kon. Zijn werk was het enige waar hij nog in op ging, maar daar voelde hij zich ook vaak onbegrepen en schoot hij regelmatig uit zijn slof.

Gerard wilde graag een “gezelliger” mens worden, beter in contact met zijn gezin en met zijn collega’s.

In eerste instantie wilde Gerard helemaal niet naar een coach, het is dat zijn vrouw aandrong op een scheiding anders had hij deze stap niet gezet. Het lag toch niet aan hem?

Op het moment dat Gerard zag welke rol hij speelde in zijn eigen drama soap, vielen de kwartjes.

Doordat hij alles opkropte, voelde het als een stoomketel waar de druk continu van opliep.

Tijdens de sessies hebben we gekeken hoe en op welke manier Gerard zich beter kan uiten.

I.p.v. zich terug te trekken, durfde hij zich stap voor stap kwetsbaar op te stellen.

Dat viel op, want daar kreeg hij positieve reacties op zowel thuis als op zijn werk.

Door zich meer open te stellen verdwenen de irritaties, de humor die hij in zich had, kwam daarvoor in de plaats. Hij voelde zich steeds opgeluchter worden en werd weer helemaal zichzelf. Onder de dikke mopper laag, zat een leuke en vriendelijke man, die dat even was kwijtgeraakt.

Hij ging open in gesprek met zijn vrouw en kinderen, dit zorgde ervoor dat ze weer in goed contact met elkaar kwamen. Gerard ontdekte een nieuwe hobby en kreeg hierdoor weer nieuwe sociale contacten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.